Personell front

Det är vi som är Anna och Mikael och driver företaget. Kom in och låt oss inspirera dig till ett trivsammare boende! Med vår långa erfarenhet inom branschen finns vi till just för dig då du ska inreda din dröm. Istället för många långa referenser bjuder vi på en tillbakablick i hur allt fick sin början

Personell front

Mikael Sjöblom

1986 kom Mikael ur Yrkesskolan som utexaminerad timmerman. Han arbetade som det fram till 1994 då han hade några års uppehåll för att arbeta på en karosserifabrik. Hösten 1997 började han som golvläggare i faderns firma och 2015 då fadern gick i pension tog Mikael över rodret och driver firman idag. Mikael är den som sköter både den ekonomiska delen och ser till att allt flyter som det ska på arbetsfältet. Själv ser han sej gärna vara heltid ute på fältet, men får snällt sätta sej i kontorsstolen några dagar i veckan. Då han ska koppla av skämmer han gärna bort sin familj med en god middag.

Personell front

Anna Sjöblom

1998 fick Anna möjlighet att byta från vårdyrket till att arbeta inom inredningsbranchen. Beslutet var inte alls svårt att ta och skolningen skedde helt i arbetets tecken. Anna arbetade också på Hartman sisustaa fram till 2003 då hon flyttade till Närpes där hon arbetade som elevassistent. 2010 började hon hjälpa till i affären deltid och våren 2014 togs beslutet att anställas heltid. Anna är en duktig färgsättare och en hejare på tapeter och inredning. Hon pratar både svenska och finska. Det är hon som har hand om affären och ser att till att du får just det du behöver för dina projekt. På sin fritid målar hon helst och trivs som bäst då det är många projekt på gång.

Personell front

Peter Bonde

1976 började Peter som timmerman och 1989 påbörjade han sin karriär som golvläggare. Redan 1996 började han arbeta deltid för Sjöbloms Golv och sedan 2004 är han heltidsanställd. Peter är urtypen av en mångsysslare. Med sin långa erfarenhet inom branchen är han den som kan åta sej alla typer av renoveringsobjekt och är en hejjare på badrum.

Personell front

Sofia Dahlqvis

Sofia är egentligen utbildad laboratorieanalytiker, men år 2009 beslöt hon sej för en omskolning. Ett stillasittande kontorsjobb var uteslutet och lotten föll på målarutbildning. Våren 2010 gjorde hon sin praktik hos Sjöbloms Golv och fick efter sin examen anställning. Sofia är den som behärskar allt som gäller tapetsering, målning samt kakel- och klinkersarbeten. Hon gillar att se förvandlingen och trivs då hon får skapa en trivsam hemmiljö till kunden.

Personell front

Kristoffer Winter

Kristoffer är utbildad timmerman och har en lång erfarenhet inom byggnadsbranschen. Men han har även hunnit arbeta på en av våra lokala karosserifabriker samt som personlig assistent. Han har också hunnit med att vara företagare inom maskinentreprenad. Kristoffer började på nytt inom byggnadsbranschen och hamnade in på golvläggning och chansen av att lära sej mer inom området ger mersmak. Kristoffer tycker att slutfasen på projekten är spännande, att se resultatet samt förvandlingen. Fritiden tillbringar han gärna på sommarstugan och trivs då han får sköta om stugan så den hålls i skick.

Personell front

Anders Sjöblom

Anders arbetade i sin ungdom för Vasa Lantbruks distrikt. Hösten 1968 anställdes han som golvläggare i Vasa och hans karriär fick sin början. 1971 öppnade affären en filial i Närpes och Anders fick möjlighet att arbeta i hemtrakterna. 1975 startade Anders tillsammans med en kollega egen firma . Året var 1996 då han sålde sin andel till kollegan och startade Sjöbloms Golv. Redan samma höst hade han en anställd på lönelistan. Under många år hade Sjöbloms Golv ingen egentlig affär, utan satsningen var på arbetsfältet och kunderna kom hem till Vasavägens garage där alla prover fanns för att välja ut sitt material. År 2008 gjordes en satsning i tomt-köp och byggnad av en lagerhall med affär. Från 2015 är det sonen Mikael som driver firman. Men Anders intresse att vara till hjälp så länge hälsan tillät fanns till hans bortgång i november 2019.